Vegetarische pompoenrollade

Het is bijna kerst en dat houdt in een feestelijk gedekte tafel, veel kaarsen en gezelligheid! Heerlijk samen zijn en genieten van het eten. Tijdens de kerstdagen is het hoofdgerecht van het kerstdiner vaak hét pronkstuk van de avond. Maar wat moet je dit jaar weer verzinnen? Misschien is deze vegetarische variant van de rollade een idee! Ziet het er niet prachtig uit?

Ingrediënten voor 4 personen:
1 flinke flespompoen 2 tot 3 kg, gewassen maar met de schil eraan
2  sjalotten fijngesnipperd
150 g kastanjecampignons klein gesneden
1 teen knoflook geperst
400 g paprika's uit een pot uitgelekt en in stukjes gesneden
200 g boerenkool fijngesneden
100 g walnoten geroosterd en grof gehakt
100 g parmezaanse kaas geraspt
1 bakje groene pesto 100 g
1/2 tl chilivlokken
  peper en zout uit de molen
  bindtouw
  braadslede
  olijfolie
voor de garnering
 verse tijm
1 handje geroosterde pompoenpitten
 
Instructies
*Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.
*Snij de pompoen in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen voor 40 tot 50 minuten in de oven.
*Haal na baktijd de pompoen uit de oven, laat licht afkoelen, en schep voorzichtig met een lepel de zachte pompoen uit de twee helften, zorg dat ervoor dat de randen rondom 2 à 3 cm dik zijn er zorg ervoor dat de schil intact blijft. Hak het pompoenvlees wat kleiner.
*Verwarm een koekenpan met wat olijfolie, bak hierin de sjalot, kastanje champignons en knoflook voor 5 minuten, doe de paprika, pompoenpuree, boerenkool, noten, geraspte kaas, en pesto erbij roer goed door elkaar en maak op smaak met, chilivlokken, peper en zout.
*Vul één pompoenhelft met het groente mengsel en leg de tweede pompoenhelft erop. Bind de pompoenrollade voorzichtig dicht met het touw op 4 plaatsen.
*Kwast de pompoenrollade in met wat olijfolie leg hem voorzichtig in de met bakpapier beklede braadslede en bak de pompoenrollade voor 15 tot 20 minuten in de oven. Haal na baktijd uit de oven en laat de rollade voor 5 minuten licht afkoelen voordat je hem gaat aansnijden. Garneer de rollade met verse tijmblaadjes en bestrooi met pompoenpitten.

*Tip, lekker in combinatie cranberriesaus en een groene salade. Geniet ze!

Recept:Foodblabla

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00