7 voedingsmiddelen om elke dag te eten voor een gezond immuunsysteem:

Als het gaat om virale infecties, is je immuunsysteem je beste beschermer en voeding kan hier bij helpen! Goede nachtrust, voldoende beweging, stress zo veel mogelijk vermijden en neem dagelijks één van deze voedings producten!

  1. Voeding die rijk is aan Vitamine C. Vitamine c rijke voeding is cruciaal voor het immuunsysteem! Denk hierbij aan schuurbuik. Zeeziekte door gebrek aan vitamine C. Voeding die rijk is C is zijn paprika, brocolli, spruitjes, rode kool, citrus vruchten, zwarte bessen.
  2. Voedingsmiddelen rijk aan zink! Dit zit o.a. hennepzaden, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad en oesters.
  3. Pré- en probiotica. Het immuunstysteem zit voor een groot deel in de het spijsvertering. Een goede balans van microbioom is cruciaal! Voedings waar je darmen gezond van worden zijn: Kimchi, zuurkool, miso, kombucha en kefir.
  4. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D. Nou is hierwel een kant tekening mee. Vitamine D haal je voornamelijk uit zonkracht. Als de R in de maand is, is de zon niet meer krachtig genoeg. Uit voeding haal je een kleine hoeveelheid aan, dus adviseren wij toch altijd in de wintermaanden D aan te vullen door suppletie. Voeding dat rijk is aan D is vooral vette vis zoals zalm en tonijn, lever, volle kwark en eieren.
  5. Knoflook. Hoewel er niet echte wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan zijn staat knoflook er om bekend het immuunsysteem te ondersteunen! Als je vaak verkouden bent is het zeker raadzaam om wat vaker knoflook door je voeding te verwerken.
  6. Vezelrijke voeding is een must voor je gezondheid. Vezels zitten niet alleen in granen, maar ook in groenten en fruit. Ons advies is 400 gram gevarieerde, groenten per dag te eten. Dit kan je bereiken door vaker een lekker groenten soep te maken. Of een salade te nemen ipv brood.
  7. Vlierbessen. Onderzoek heeft aangetoont dat vezelrijk dieet en vliebessen beschermen tegen griepvirussen. Vlierbessen hebben een anti virale ondersteuning. Je kan vlierbessen als thee gebruiken, maar je kan ook vlierbessen sap drinken. Let wel op dat je sap neemt waar geen suiker aan toegevoegd is. Suikers is namelijk niet goed voor je immuunsysteem.
0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00