De winkel van Moeder Natuur

De laatste nieuwtjes van Reformhuis de Vries

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over alles wat met gezond en gelukkig leven te maken heeft? Onze natuurwinkel in Sneek blijft u informeren!

 • 18/09/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Zuur - Base balans

  Heb jij er wel eens van gehoord? Een verzuurd lichaam. Wat is dat eigenlijk, een verzuurd lichaam? Welke invloed heeft dat op je lichaam? En natuurlijk wat kan je er aan doen? In deze blog lees je er meer over;

  Lees meer
 • 11/09/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Wat je moet weten over eczeem!

  Eczeem is een ontzettende vervelende aandoening waar je soms moeilijk vanaf kan komen. Je gebruikt dan de ene zalf en dan weer een andere. Soms helpt het even, maar vaak komen de klachten weer terug. Om eczeem te behandelen is het belangrijk om te weten wat eczeem is, wat de oorzaak is en vanuit daar hoe je het beste kan behandelen. In deze blog lees je meer;

   

  Lees meer
 • 04/09/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Weer naar school!

  Het is zover! De zomer is voorbij, de kinderen moeten weer naar school. Het is afgelopen met de vrije tijd en het uitslapen. Het wordt flink wennen om weer terug in het ritme te komen. Sommige kinderen hebben hier heel veel moeite mee. In deze blog tips om je kind(eren) te laten wennen aan het nieuwe ritme en tips om de weerstand te ondersteunen;

  Lees meer
 • 21/08/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Self-care is niet egoïstisch, maar essentieel!

  Stel jezelf de vraag: "Wat heb ik nodig om me gezond en evenwichtig te voelen?" 

  Er zijn momenten dat alles soepel gaat in het leven en dan zijn er de meer uitdagende periodes, de momenten dat we aan een zijden draadje hangen. Tijdens die meer uitdagende tijden kan het vinden van eenvoudige, kleine manieren om zelfzorg te oefenen het verschil zijn tussen een volledige ellendige inzinking hebben en er doorheen komen. Er zijn vele manieren waarop je jezelf zelfzorg kan toepassen. In deze blog geef ik je enkel tips om je op weg te helpen;

  Lees meer
 • 16/08/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Restless legs

  Restless legs syndrome (RLS) is een veel voorkomende aandoening. Deze plotselinge beenbewegingen kunnen erg vervelend zijn en je uit je slaap houden. Er zijn maatregelen die je kan nemen om RLS te verminderen of zelfs weg te nemen. In deze blog lees je meer:

  Lees meer
 • 29/07/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Wat is het verband tussen de maan, teunisbloem en de vrouwelijke cyclus?

  Misschien heb je er wel van gehoord? Dat teunisbloem olie ook wel een vrouwenolie wordt genoemd. Maar waarom is dat en wat heeft de maan en de cyclus er mee te maken? In deze blog leg ik je het allemaal uit;

  Lees meer
 • 22/07/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  De gezondheidsvoordelen van Mungbonen

  De schijf van 5 adviseert minimaal 2x in de week peulvruchten te eten. Als je vegetarisch eet 3 á 4 keer in de week. De bekenste peulvruchten zijn bruine bonen, kikkererwten en linzen. Maar heb je ook wel eens gehoord van Mungbonen ?! Vandaag zet ik deze ondergewaardeerde groene boon in het zonnetje!

  Lees meer
 • 15/07/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Je hormonen geven aan hoe het met je algehele gezondheid gaat!

  Hormonen laten zien hoe het met je algemene gezondheid gaat. Als hormonen uit balans zijn, kan dat een reeks vervelende symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, gewichtstoename, opgejaagd gevoel of depressieve gevoelens, maar ook huidproblemen zoals broze nagels, haaruitval of acne. Wat kan jezelf doen om je hormonen weer meer in balans te krijgen? Daar gaat deze blog over;

  Lees meer
 • 10/07/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Laaggradige ontstekingen.

  Wat is een laaggradige ontstekingen? Waarom merk je er vaak niet zoveel van, maar heeft het wel degelijk invloed op je gezondheid! In deze blog lees je er meer over:

  Lees meer
 • 03/07/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Lekkende darm syndroom

  Wanneer je opzoek gaat naar darm problemen hoor je al snel de term lekkende darm syndroom ofwel leaky gut. Maar wat is dit nou? Lekt je darm? Nee, dat gelukkig niet! In deze blog leg ik je uit wat de term betekend en welke maatregelen je kan nemen.

  Lees meer
 • 26/06/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Het geheim van appelazijn!

  Misschien heb je er wel van gehoord, appelazijn en zijn gezondheidsvoordelen! Maar waarom is het zo gezond? En hoe kan je het beste toepassen? In deze blog lees je meer:

   

  Lees meer
 • 19/06/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Maagzuur

  Heb jij last van een opgeblazen buik? Vol gevoel en kramp naar het eten? Laat je met regelmaat boeren? Dit kunnen symptomen zijn van te weinig maagzuur! In deze blog lees je er meer over:

  Lees meer
 • 22/05/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Muggen! Waarom wordt jij steeds gebeten?! En hoe kun je dit voorkomen?

  Samen met het mooie weer is de mug ook weer terug.... Erg vervelend! En waarom wordt jij steeds wel gebeten en de ander heeft nergens last van... Niet eerlijk! Kan je er ook wat aan doen, om minder aantrekkelijk te worden voor de mug? Lees er meer over in deze blog:

   

  Lees meer
 • 01/05/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Hoofpijn en migraine

  Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. De meest voorkomende hoofdpijn is spanningshoofdpijn die vaak verband houdt met stress, depressie of angst. Andere veelvoorkomende soorten hoofdpijn zijn migraine, clusterhoofdpijn en sinushoofdpijn.

  Bij hoofdpijn klachten grijpt men vaak snel naar een paracetamol of ibuprofen, zonder na te denken over de eventuele bijwerkingen. Er zijn ook natuurlijk middelen die je heel goed in kan zetten bij hoofdpijn aandoeningen. In deze blog lees je er meer over:

  Lees meer
 • 22/04/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Allergie en hooikoorts, een overmatige reactie van je immuunsysteem!

   

  Misschien vraag je jezelf af; 'Wat hebben tranende ogen, een loop neus en niezen te maken met mijn immuunsysteem en darmen? In dit blog leg ik het uit.

   

   

  Lees meer
 • 06/03/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Schüsslerzouten

  Heb jij wel eens van Schüsslerzouten celzouten gehoord?

  Wat zijn dit voor celzouten en wat kan het voor je betekenen?

  Je leest het in deze blog:

  Lees meer
 • 20/02/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  Wat is endometriose? Symptomen en ondersteuning.

  Een veel voorkomende aandoening, endometriose, is een pijnlijke aandoening die uw dagelijks leven kan beïnvloeden. Wat dit inhoudt en hoe u dit het beste kan aanpakken, lees u in deze blog.

  Lees meer
 • 13/02/2023 - Corry de Vries 0 Opmerkingen
  De voordelen van zeewier salade

  Misschien bent u het wel eens tegen gekomen in een recept; zeewier. Het wordt ook wel bestempeld als superfood, omdat het rijk is aan een grote aantal goede voedingsstoffen. In deze blog leg ik u uit wat de gezondheidsvoordelen zijn van zeewier en hoe je het kan gebruiken:

  Lees meer
 • 06/02/2023 0 Opmerkingen
  Emoties en organen

  Bent u 's nachts elke keer om dezelfde tijd wakker? Bijvoorbeeld merkt u dat u elke ochtend tussen 3 en 5 uur wakker wordt, heeft u misschien een onderliggende rouw of verdriet of heeft u mogelijk een aandoening in het longgebied. In deze blog vertel ik u meer over organen en emoties.

  Lees meer
 • 30/01/2023 0 Opmerkingen
  Verschil zwarte thee en kruiden thee

  Heeft u zich wel eens afgevraagd wat nu eigenlijke het verschil is tussen zwarte thee en kruiden thee? En of de ene nu beter is voor uw gezondheid dan de andere? Is deze blog leg ik jullie dit uit:

  Lees meer
 • 26/01/2023 0 Opmerkingen
  Voedingsmiddelen bij een burn-out

  Symptomen van stress kunnen zijn: vermoeidheid, prikkelbaarheid, spijsverteringsproblemen, moeilijk slapen of slapeloosheid, een gespannen gevoel en ook een opgebrand gevoel! Hoewel stress een natuurlijk onderdeel van het leven is, kan chronische (aanhoudende) stress zonder een stressmanagementplan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Wat we eten kan onze gezondheid helpen of belemmeren. Als we ons overweldigd en gestrest voelen, is het gemakkelijk om snel, kant-en-klaarmaaltijden te pakken. Maar juist gezonde voeding voed het lichaam en je energie. Lees in de blog welke voedingsmiddelen je het beste kan eten.

  Lees meer
 • 16/01/2023 0 Opmerkingen
  Magnesium, welke is het beste?

  Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor de opname van calium Het heeft een ondersteunende werking op spieren en speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels! Wij halen magnesium voornamelijk uit onze voeding. Helaas is de bodem arm aan magnesium, hierdoor zien we dat de meeste mensen hun aanbevolen dagelijks hoeveelheid niet halen en suppletie daarom aan te raden is. Er zijn echter verschillende vormen van magnesium op de markt. Maar welke is nu de beste? Welke past bij u klachten? In deze blog vertel ik jullie hier meer over:

   

  Lees meer
 • 31/12/2022 0 Opmerkingen
  Gezond en gelukkig 2023

  Lieve klanten, bedankt voor het vertrouwen van het afgelopen jaar! Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2023!  

  Lees meer
 • 19/12/2022 0 Opmerkingen
  Vegetarische pompoenrollade

  Het is bijna kerst en dat houdt in een feestelijk gedekte tafel, veel kaarsen en gezelligheid! Heerlijk samen zijn en genieten van het eten. Tijdens de kerstdagen is het hoofdgerecht van het kerstdiner vaak hét pronkstuk van de avond. Maar wat moet je dit jaar weer verzinnen? Misschien is deze vegetarische variant van de rollade een idee! Ziet het er niet prachtig uit?

  Lees meer
 • 12/12/2022 0 Opmerkingen
  Holly ; Bach bloesem

  Het gras is bij anderen altijd groener.... Hulst is een veel voorkomende plant en wordt ook vaak geassocieerd met Kerstmis, samen met klimop en maretak. Maar wist je dat Holly ook onderdeel is van Bach Bloesems remedies?! En dat het kan helpen bij emotionele disbalans? Lees meer:

  Lees meer
 • 08/12/2022 0 Opmerkingen
  Dit zijn stressvolle tijden werkende ouders!

  Het is de 'mooiste' tijd van het jaar.... Maar we voelen ons zo moe om er van te genieten.... Zeker in deze periode van december feestmaand waarin er nog allemaal andere "verplichtingen" bijkomen, kan het allemaal teveel worden en is het niet meer "gezellig". Hier wat voedingstips welke ondersteunend zijn in tijden van stress!

  Lees meer
 • 28/11/2022 0 Opmerkingen
  Cholesterol

  Je hoort het vaak, je hebt een te hoge cholestrol. Maar wat is nu de functie van cholestrol? Bestaat er zoiets als ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol? Wat kun je er zelf aandoen om de waarde laag te houden? 

  Lees meer
 • 24/11/2022 0 Opmerkingen
  7 voedingsmiddelen om elke dag te eten voor een gezond immuunsysteem:

  Als het gaat om virale infecties, is je immuunsysteem je beste beschermer en voeding kan hier bij helpen! Goede nachtrust, voldoende beweging, stress zo veel mogelijk vermijden en neem dagelijks één van deze voedings producten!

  Lees meer
 • 24/11/2022 0 Opmerkingen
  Schussler zouten - herstel van disbalans is je lichaam

  Ieder cel in het lichaam bestaat uit meedere celzouten, dit zijn natuurlijke mineralen. Deze mineralen hebben een belangrijke invloed op de stofwisseling en zijn de onmisbare sleutel in alle processen die in het lichaam afspelen. Een tekort aan deze mineralen kunnen een disbalans veroorzaken waardoor er klachten kunnen ontstaan.

  Lees meer
 • 24/11/2022 0 Opmerkingen
  Voedingssupplementen

  De meeste gezonde voedingsstoffen zitten in een uitgebalanceerde voedingspatroon. Helaas lukt het ons vaak niet om elke dag gezond te eten. Ook onze drukke leefstijl heeft invloed op onze gezondheid en verdient hierbij ook extra aandacht. Een voedingssupplement kan een aanvulling zijn om zo zeker te zijn dat je alle vitamine's en mineralen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft.

  Lees meer
 • 24/11/2022 0 Opmerkingen
  Keurmerken?! Hoe, wat en waarom!

  Wat betekend nu eigenlijk een keurmerk?

  Een keurmerk is een hulpmiddel voor de consument om te zien hoe duurzaam een product is. Voordat een product een keurmerk kan krijgen moet het voldoen aan bepaalde voorschriften die van tevoren vastgelegd zijn. Deze voorschriften gaan bijvoorbeeld over de samenstelling van een product of over de manier waarop het gemaakt is.

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Update 30-12-2020

  🙏🏽😃 dankbaar dat wij open mogen blijven!

  Dat vinden wij superfijn. Om het zo veilig mogelijk te maken willen wij u vragen zich aan de richtlijnen te houden.

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Update 14-04-2020

  Kriebelogen, kriebelneus, niezen, weinig energie… Genieten van de lente is een hele uitdaging als je last hebt van deze hooikoortsklachten. Je kunt je er behoorlijk ellendig van voelen. Zelfs als je de hele dag binnen zit, weten pollen hun weg te vinden naar jouw slijmvliezen.

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Update 08-04-2020

  Weleda heeft weer een nieuwe geur van de limited edition douchecrème.

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Update 27-03-2020

  Lieve klanten,

  Om u zo snel mogelijk te kunnen helpen in de winkel, kunt u ons altijd bellen. Dan zetten wij uw producten vast klaar, zodat u het zo kan ophalen. Ons telefoonnummer is 0515 - 41 21 06.

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Paasfolder 2018

  Biologisch Specialist
  Nieuwste Folder voor de Pasen
  19 t/m 31 maart 2018 geldig
  Mooie uitgebreide folder boordevol aanbiedingen!!

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Februarifolder 2018

  Biologisch Specialist
  Nieuwste Folder Februari
  5 t/m 18 februari 2018 geldig
  Onze nieuwe folder staat weer vol met mooie aanbiedingen; onder andere heerlijke sappen en theesoorten!!

  Lees meer
 • 08/09/2021 0 Opmerkingen
  Januarifolder 2018

  Biologisch Specialist
  Nieuwste Folder Januari 2018!!
  8 t/m 21 januari geldig
  Onze nieuwe folder staat weer vol met mooie aanbiedingen, zoals onze ontbijttoppers, alles voor een (h)eerlijke pastamaaltijd en Pukka-thee!

   

  Lees meer

De laatste nieuwtjes van Reformhuis de Vries

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over alles wat met gezond en gelukkig leven te maken heeft? Onze natuurwinkel in Sneek blijft u informeren!

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00