Weer naar school!

Het is zover! De zomer is voorbij, de kinderen moeten weer naar school. Het is afgelopen met de vrije tijd en het uitslapen. Het wordt flink wennen om weer terug in het ritme te komen. Sommige kinderen hebben hier heel veel moeite mee. In deze blog tips om je kind(eren) te laten wennen aan het nieuwe ritme en tips om de weerstand te ondersteunen;

 

Schakelen

Het is vaak schakelen als de kinderen weer naar school toe gaan. 's Morgens weer de wekker. Nieuwe gezichten op school. Tussen de middag op school eten. Op tijd weer naar bed. Niet altijd even makkelijk voor kinderen.

Als jouw kind het moeilijk vind om te schakelen. Stress ervaart van nieuwe gezichten. Het inslapen en wakker worden niet bepaald goed verloopt. Dan kan je Schüssler Magnesium Phosphoricum inzetten. Deze tabletten helpen om weer in het ritme te komen en geven ondersteuning bij het ontladen van stress. 

Is het kind zelfs angstig, dan kan je Schüssler Calcium Phosphoricum geven. Deze Schüssler geeft een stevige basis, brengt onrust en angst tot rust.

 

Weerstand

De basis van gezondheid begint met een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet van volwaardige, onbewerkte voedingsmiddelen. Alleen dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel kinderen (vooral kieskeurige eters) komen niet aan deze voedingsbehoeften toe. Zelfs de gezonde eters komen waarschijnlijk niet aan al hun voedingsbehoeften. Daarom adviseren we om de weerstand te ondersteunen supplementen.

  • Multivitamine- en minerale formule; Er zijn verschillende merken op de markt die een multi vitaminen aanbieden voor kinderen en tieners. Zorg bij de keuze ervoor dat de tabletten van natuurlijke afkomst zijn, voor een goede opname. Let er bij op dat er geen additatieven aan toegevoegd zijn zoals suiker en kleurstoffen. Deze belemmeren namelijk de opname.
  • Vitamine D: Deze vitamine benoemen we niet voor niks extra. Meestal zit vitamine D in een multi, maar vaak niet voldoende. Vitamine D zorgt niet alleen voor een gezonde botvorming, maar heeft ook een positieve invloed op de weerstand! Uit studies wordt aangegeven dat een onderhoudsdosering van 10-50 mcg per dag voor kinderen veilig is in gebruik.*
  • Omega 3-vetzuren: Omega 3 wordt ook wel essentiële vetzuren genoemd. Omega 3-vetzuren zijn doorgaans afkomstig van vis en zijn nodig voor elke cel in ons lichaam. Ze zijn essentieel voor de immuunfunctie, de gezondheid van het zenuwstelsel en de hormoonbalans.
  • Probiotica: Het woord probioticum betekent letterlijk ‘goede bacteriën’. Het nemen van probiotica is in verband gebracht met talloze gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van uw risico op verkoudheid, astma, eczeem, prikkelbaredarmsyndroom, inflammatoire darmziekten, depressie, angst en meer. 

 

Voor meer gerichte weerstand ondersteuning kan je het beste langskomen in de winkel. Ons gediplomeerd personeel kan je advies geven welke multi, kruiden en/of probiotica het beste bij jouw kind past. Een goed advies is zeker aan te raden!

 

*Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/vitamine-d-essentieel%20voor-kinderen-en-adolescenten

 

 

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00