Dit zijn stressvolle tijden werkende ouders!

Het is de 'mooiste' tijd van het jaar.... Maar we voelen ons zo moe om er van te genieten.... Zeker in deze periode van december feestmaand waarin er nog allemaal andere "verplichtingen" bijkomen, kan het allemaal teveel worden en is het niet meer "gezellig". Hier wat voedingstips welke ondersteunend zijn in tijden van stress!

Kerstversiering, extra schoolactiviteiten, kado's, schoonouders.... als werkende ouder valt het vaak niet mee om alle ballen in de lucht te houden. De verplichtingen die er dan extra bijkomen kunnen soms echt te veel zijn, waardoor je je vermoeid en misschien daardoor ook wel schuldig voelt omdat het allemaal niet lukt. 

Juist in tijden van extra drukte en stress vergeten we op onze voeding te letten. Snel even een boterham of een koekje...Toch maar even een patatje in plaats van een gezonde voedzame maaltijd. Heel herkenbaar, maar niet echt verstandig. Want gezonde voeding kan een overmaat aan stress verminderen! Hieronder enkele tips welke voeding je in stressvolle tijden kunt eten:

Eiwitrijke ontbijt & lunch;
Eiwitten bevatten aminozuren die nodig zijn als bouwstof voor feelgoodstoffen in je hersenen. Eiwitten zitten in vlees, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten, avocado, noten, chlorella en spirulina. Denk aan een ontbijt met Griekse yoghurt, walnoten en blauwe bessen. Een omelet met groene groenten. Eet ’s middags een salade met kikkererwten of een groentesoep met linzen erin verwerkt.

Kalmerende granen in de avonden
Granen die rijk zijn aan B-vitaminen spelen een belangrijke rol in onze energievoorziening en is voeding voor je hersenen: Kies granen zoals boekweit, gierst, haver of quinoa. Eet deze in plaats van aardappelen in de avond, dan komt je lichaam makkelijker tot rust en slaap je beter.

Magnesium
Bij stress verbruikt je lichaam extra magnesium. Gebruik dus volop voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zoals noten en zaden, zilvervliesrijst, groene bladgroenten en peulvruchten.

Vette vis
Eet 2 a 3x  in de week vette vis zoals haring, makreel, zalm, forel en sardines of neem een hoog gedoseerd visoliesupplement. De omega 3 vetzuren die erin zitten hebben een positief effect op je stemming.

Advies nodig? Kom gerust langs in de winkel. wij adviseren u graag!

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00