Emoties en organen

Bent u 's nachts elke keer om dezelfde tijd wakker? Bijvoorbeeld merkt u dat u elke ochtend tussen 3 en 5 uur wakker wordt, heeft u misschien een onderliggende rouw of verdriet of heeft u mogelijk een aandoening in het longgebied. In deze blog vertel ik u meer over organen en emoties.

Traditionele chinese geneeskunde is een eeuwenoud systeem dat al meer dan 2500 jaar door artsen wordt gebruikt. De praktijk van chinese geneeskunde bevat acupunctuur, kruidengeneeskunde, lichaamsoefeningen en voeding. Het is een holistisch systeem dat zowel fysiek als emotioneel problemen aanpakt.

 

Emoties als oorzaak van lichamelijke klachten

Emoties zijn in de Chinese geneeskunde de diepste oorzaak van alle aandoeningen. Emoties kunnen energie blokkeren, waardoor een orgaan onder druk komt te staan, wat dan uiteindelijk kan leiden tot lichamelijke klachten. Het omgekeerde kan ook: een uit balans zijnde orgaan kan een bepaalde emotie versterken. Als mens zijn emoties een normaal element in het leven. Ze veroorzaken niet noodzakelijkerwijs ziekte als ze ontstaan, maar als ze worden onderdrukt of onbewust tot uiting komen, kunnen ze dus dat werkelijk klachten veroorzaken.

 

Dit is hoe verschillende organen en emoties met elkaar verbonden zijn:

VERTROUWEN + DEPRESSIE: emotie van de longen en dikke darm

Verlies van welke aard dan ook kan leiden tot verkoudheid, een gevoel van energetisch uitgeput zijn en een moeilijke darmfunctie. Wanneer verdriet onopgelost is, kunnen depressie en het onvermogen om dingen 'los te laten' ontstaan. Dit kan uiteindelijk de longfunctie en de zuurstofcirculatie verstoren.

 

Andere voorbeelden zijn:

 

ZORG + NERVOSITEIT: Emotie van de milt en maag

Te veel peinzen, piekeren en onzekerheid kunnen ons verteringsvermogen verzwakken. Als we angstig zijn, vinden we het moeilijk om een ​​situatie of levensgebeurtenis te verteren en te accepteren. Een zwakke milt kan ook de oorzaak zijn van hardnekkige gewichtsproblemen!

 

GELUK + VREUGDE: Emotie van het hart en de dunne darm

Wanneer we echte vreugde en geluk ervaren, voeden we ons hart en onze dunne darmenergie: we voelen ons mentaal helder en in staat om ervaringen te verwerken. Wanneer we geen vreugde in ons leven hebben, lijdt het hart en kunnen we ons vast voelen zitten, mentaal chaotisch zijn en moeite hebben met slapen.

 

Als u denkt dat uw emoties de oorzaak zijn van iets waar u mee worstelt, of als u het gevoel hebt gekregen dat de symptomen die u ervaart alleen maar 'in je hoofd zitten', dan begrijpt u nu dat er meer is. Dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Als je je bewust van wordt wat emotie's doen in je lichaam en visa versa kan je doormiddel van bach bloesems of schussler zouten je lichaam en geest ondersteunen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Kom dat gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag.

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00