Gezond en gelukkig 2023

Lieve klanten, bedankt voor het vertrouwen van het afgelopen jaar! Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2023!  

Wat zijn u goede voornemens voor 2023?!

Het jaar loopt weer op zijn einde. Traditiegetrouw beginnen we in december met het maken van goede voornemens, een lijstje met doelen die we in het nieuwe jaar graag willen bereiken. Een nieuw jaar is namelijk een frisse start, toch? 

Het blijkt dat 80% van de goede voornemens na 2 weken alweer in de prullebak belandt.... Ben jij wel vastberaden om vol te houden! Maak dan vooral voornemens die haalbaar zijn. Breng niet te grote verandering aan. Geef jezelf na elke maand een beloning. Bijvoorbeeld met een leuk uitje of een goed boek. 

Enkele goede en gezonde voornemens:

  • Beweeg elke dag 30 minuten. We bewegen gemiddeld helaas te weinig. Elke dag sporten is vaak niet haalbaar voor de meesten, maar bijvoorbeeld elke ochtend de wekker een half uur eerder zetten en dan lekker gaan wandelen is vaak wel haalbaar. Bovendien is het een mooie manier om rustig wakker te worden!
  • Ga iets nieuws leren. Door iets nieuws te leren train je je brain. Maar het is vooral ook leuk een nieuwe uitdaging!! Dat kan juist, in deze donkere dagen dat we meer binnen zitten, een uitdaging zijn.
  • Eet meer groenten. Gezonde voeding is de basis. We eten over het algemeen te veel zuurmakende voedingsmiddelen. Vooral varkensvlees, koffie en suiker hoort tot deze catagorie. Eet daarom deze producten minder en meer groenten. Groenten bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ons advies is 400 gram groenten per dag. Om dit haalbaar te maken, neem bij de lunch en het avond eten groenten.
  • Minder stressen, meer genieten Stress is hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Stress put je lichaam en geest uit. Chronische stress vraagt om een lifestyle verandering die begint met jezelf! Stel jezelf de vraag wat de belangrijkste veroorzaker is van stress in jouw leven. Vanuit hier kun voor jezelf stappen ondernemen om op een andere manier om te gaan met stress en spanning. Wees ook niet te terug houdend om hulp te vragen. Hulp bij stress vragen is namelijk helemaal niet erg. Bedenk dat tijdig om steun vragen juist voorkomt dat je stressklachten erger worden en tot lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen leiden.
  • Stoppen met roken Niet erg verrassend, maar stoppen met roken staat ook hoog in de top 10 goede voornemens. Wanneer je stopt met roken kies je niet alleen bewust voor een gezonder leven maar houd je ook meer geld over. Het mes snijdt aan twee kanten!

Welke punten staan ook op jouw lijstje voor 2023?

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00