Het geheim van appelazijn!

Misschien heb je er wel van gehoord, appelazijn en zijn gezondheidsvoordelen! Maar waarom is het zo gezond? En hoe kan je het beste toepassen? In deze blog lees je meer:

 

Hoe wordt appelazijn gemaakt?

Appelazijn is een gefermenteerd product gemaakt uit geperste appels waaraan bacteriën en gist zijn toegevoegd. Dit zet een fermentatieproces in gang waarbij suikers worden omgezet in alcohol. Bij een tweede fermentatieproces wordt de alcohol omgezet in azijn waardoor het uiteindelijke product, appelazijn ontstaat.

Is er een verschil tussen appelazijn, appelciderazijn en ciderazijn?

Nee, de namen zijn hetzelfde. Elke appelazijn wordt gemaakt van cider en elke cider van appels.

Wat is het verschil tussen appelazijn en gewone azijn?

Het grootste verschil is dat appelazijn gefermenteerd is en daarom veel goede bacteriën bevat en een probiotische werking heeft.

Kan appelazijn dagelijks worden gebruikt?

Appelazijn is prima dagelijks te gebruiken. Het heeft alleen maar gezondheids voordelen!

Welke appelazijn kan je het beste kiezen?

Het beste is voor biologische appelazijn te kiezen. Bij biologische appelazijn weet je zeker dat bij de teelt van de appels geen schadelijke pesticiden zijn gebruikt. In de natuurtroebel variant zitten de meeste werkzame stoffen. Een goed voorbeeld van ongefilterde en onbewerkte troebele appelazijn is Beutelsbacher appelazijn.

Waar is appelazijn goed voor?

Appelazijn kent heel veel verschillende gezondheidsvoordelen:

  • Appelazijn is goed voor de spijsvertering! Het heeft een positief effect op het herstel en behoud van goede bacteriën in je darmen door het fermentatie proces.
  • Appelazijn helpt bij gewichtsverlies. Dit komt doordat, als je voor de maaltijd een glas en 2 theeleppels appelazijn neemt, je sneller verzadigd bent. Het verdrijft ook je honger gevoel dankzij de pectine in appelazijn.
  • Tevens helpt appelazijn met het verteren van voedsel. 
  • Appelazijn helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. Als je appelazijn voor een koolhydraatrijke maaltijd inneemt zorgt het ervoor dat je een lagere insuline gehalte/ bloedsuikerwaarden hebt.
  • Appelazijn kan je heel goed gebruiken in plaats van maagzuur remmers! Het ontspant de maag, waardoor maagzuur zal verminderen. Zeker in combinatie met baking soda.
  • Appelazijn kan ook helpen tegen kalknagels omdat het erg zuur is. Schimmels kunnen slecht tegen zuur en zullen een behandeling met azijn dus niet overleven.

Kortom heel veel gezonde voordelen! Kies wel voor kwaliteit in plaats van kwantiteit! Dus ga voor biologisch, wel zo logisch!

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00