Holly ; Bach bloesem

Het gras is bij anderen altijd groener.... Hulst is een veel voorkomende plant en wordt ook vaak geassocieerd met Kerstmis, samen met klimop en maretak. Maar wist je dat Holly ook onderdeel is van Bach Bloesems remedies?! En dat het kan helpen bij emotionele disbalans? Lees meer:

Stekelig en feestelijk. Hulst is een geliefde struik die vogels beschermt, egels een gezellige plek geeft om te overwinteren en wij gebruiken voor het versieren van kerststukjes. 

Voor de dieren biedt Hulst door de dichte dekking en stekelige bladen een goede nestmogelijkheden en bescherming voor vogels, terwijl het diepe, droge bladafval door egels en kleine zoogdieren kan worden gebruikt om te overwinteren. 

In de mythologie worden hulstakken al lang gebruikt om huizen in de winter te versieren. De takken werden gezien als een vruchtbaarheidssymbool en ter wering van boze geesten uit huis en stal. Er wordt vaak beweerd dat men vroeger liever geen hulst omhakte, uit angst voor ongeluk.

Hulst is ook één van de 38 Bach Bloesems en wordt vooral ingezet voor gevoelens van jaloezie. Voor degenen die soms worden aangevallen door gedachten zoals jaloezie, afgunst, wraak, achterdocht. Voor de verschillende vormen van ergernis. Van binnen kunnen ze veel lijden, vaak als er geen echte reden is voor hun ongeluk.

Het basisprobleem in een Hulst-staat is een afwezigheid van liefde, en de remedie werkt om onze vrijgevigheid van geest en openheid naar anderen aan te moedigen.

In positieve toestand kijkt men met belangstelling naar andere mensen, zonder jaloezie. Ze zijn in staat te geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Kunnen liefdevol en verdraagzaam zijn, ondanks de moeilijkheden die ze hebben meegemaakt.

Heeft u vragen over wat Bach Bloesems voor u kunnen beteken? Welke Bach Bloesem bij u past? Kom gerust langs in de winkel of maak een afspraak met onze Bach Specialist.

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00