Internationale Anti-Dieet Dag

Op 6 mei is het Internatiole Anti-dieetdag. Dat betekend niet dat we vandaag dan maar ongestoord een kroket kunnen eten of een zak chips... Nee, het is een dag die draait om niet de hele tijd aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en voldoende bewegen. In deze blog lees je meer;

 

6 mei, Internatiole Anti-dieetdag.

De Internationale Anti-dieetdag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarige meisje. Ze kon er niet meer tegen dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen. 

Op de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen.

Het is een dag om niet op de weegschaal te gaan staan, geen calorieën te tellen en het idee los te laten dat je alleen maar mee telt als je super slank bent!

 

Hoeveel procent van de bevolking leeft ongezond?

In 2022 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Iets meer dan 15% van de volwassenen heeft ernstig overgewicht (obesitas). Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud heeft zo'n 13% overgewicht, van wie 3% ernstig.

 

Gezond eten en een gezonde leefstijl begint bij de opvoeding!

Overgewicht en obesitas zijn een groot probleem bij kinderen in Nederland. De juiste manier van opvoeden kan bijdragen aan een gezond eetgedrag en een gezond leven.

Het vormen van een gezonde leefstijl begint namelijk al bij baby’s.  Uit onderzoeken word duidelijk dat de opvoedstijl een significante invloed heeft op het eetgedrag en het gewicht van kinderen. 

 

Wat is gezond eten?

Met gezonde voeding voel je je beter!

Als je door een supermarkt loop zie je vooral heel veel bewerkt voedsel. Voedsel die voornamelijk smaakverbeteraars, suikers en E-nummers bevatten.... Eigenlijk is 80% van het voedselaanbod in de supermarkt ongezond is. Het is daardoor lastiger om gezonde keuzes te maken. 

 

Bij gezond eten moet je denken vooral denken aan eten wat je lichaam voedt en niet vult.

 • Onbewerkte (liefst biologische) voeding.
 • Vermijd suikers (ook de verborgen suikers).
 • Eet vooral groente, fruit (liefst 400 gram groenten  en 2 stuks fruit op een dag).
 • Volkoren granen, peulvruchten, handje vol noten.
 • Eet één keer per week vis, bij voorkeur vette vis.
 • Kies en kook met verse producten.
 • Drink voldoende water of kruiden thee.
 • Drink liever geen frisdrank, vruchtensap en alcohol. Fris je water op met fruit of kruiden.

 

Andere tips wat belangrijk is voor je gezondheid en wat mede stimuleert om gezond te gaan eten zijn:

 • Beweeg dagelijks, het liefst buiten en voor de maaltijd (nuchter).
 • Slaap voldoende (minimaal een blok van 5 uur aan elkaar).
 • Vermijd chronische stress: zet jezelf op één. Alleen door goed voor jezelf te zorgen, kun je er juist meer voor de ander zijn. Heb je veel energie en dan gaan de dingen veel gemakkelijker.
 • Stimuleer je brein. Het brein stimuleren helpt het fit en gezond te houden. Probeer daarom dagelijks activiteiten te doen die het brein uitdagen of het aanzetten nieuwe gedachten te vormen.

 

Hoe kunnen wij als reformhuis je helpen gezonde keuzes te maken?

Wist je dat wij een ruime assortiment aan biologisch voeding. Dit zijn producten die zijn samengesteld uit zoveel mogelijk puur natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Onze verse producten zijn om je vingers bij af te likken. We verkopen zuivelproducten van onder andere Jansma Haule en De Zaai-Ster Leek.

Wil je heerlijk versgebakken biologische brood? Ook dat bieden we aan. Denk hierbij aan desem of gist brood, gluten vrij, tarwe, gerst of spelt. Wij beiden een breed assortiment aan. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je last van een voedselintolerantie, een allergie of overgevoeligheid voor bepaald voedsel? We hebben volop keus in producten die vrij zijn van onder andere gluten, lactose en suiker.

 

Wij zijn al meer dan 80 jaar specialist in gezonde voeding! 

Advies over gezonde voeding? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren je graag.

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00