Magnesium, welke is het beste?

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor de opname van calium Het heeft een ondersteunende werking op spieren en speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels! Wij halen magnesium voornamelijk uit onze voeding. Helaas is de bodem arm aan magnesium, hierdoor zien we dat de meeste mensen hun aanbevolen dagelijks hoeveelheid niet halen en suppletie daarom aan te raden is. Er zijn echter verschillende vormen van magnesium op de markt. Maar welke is nu de beste? Welke past bij u klachten? In deze blog vertel ik jullie hier meer over:

 

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen dat betrokken is bij wel 300 lichaamsprocessen. We hebben magnesium elke dag nodig, we kunnen het niet opslaan in ons lichaam. Wat betekend dat we het uit onze voeding moeten halen of suppleren. Helaas is de bodem arm aan magnesium, hierdoor zien we dat de meeste mensen hun aanbevolen dagelijks hoeveelheid niet halen. Er kunnen dan allerlei klachten ontstaan. Eén van de bekendste klachten zijn spier zwakte en -krampen, maar ook hoofdpijn, hartkloppingen, hartritmestoornissen of psychische symptomen als vermoeidheid en angst komen voor.

Er zijn verschillend vormen van magnesium te verkrijgen. Magnesium is altijd gebonden aan een andere stof voor een goede opname. Zo heb je de anorganische verbindingen, zoals magnesiumoxide of magnesiumcarbonaat. Dit is een niet-levende materie en wordt daardoor slecht opgenomen door het lichaam. De organische verbindingen zijn gebonden aan een aminozuur (bouwsteen van eiwitten) of citroenzuur. Deze verbindingen komen van nature in ons lichaam voor en nemen daardoor dus beter op. Dit zijn verbindingen zoals magnesiumbisglycinaat, -citraat, -tauraat en -malaat.

Behalve de vorm van magnesium ondersteunen ook co-factoren (andere stoffen) de opname in het lichaam. In het geval van magnesium zijn dat bijvoorbeeld: vitamine B6, glycine en taurine. Het is dus goed om te kijken of een supplement ook deze bevat.

Hieronder drie verbindingen die wij het meest verkopen uitgelicht:

Magnesium citraat: deze wordt vooral geadviseerd bij spierkrampen en of spasma. Citraat verhoogt de magnesium gehalte in de spieren. Deze mineraal is uitstekend geschikt als men veel sport. 

Magnesiumbisglycinaat: uit onderzoek blijkt dat bisglycinaat de hersenbarrière bereikt, wat citraat niet doet. Deze verbinding is daarom geschikt psychische klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en angst.

Magnesiumtauraat: kan een gunstige werking hebben op het reguleren van de bloedsuikerspiegel en werkt ondersteund op een gezonde bloeddruk. Een recente dierstudie onthulde dat magnesiumtauraat de bloeddruk aanzienlijk verlaagde bij ratten met hoge niveaus. 

Heeft u vragen over welke verbinding het beste bij u past? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag!

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00