Muggen! Waarom wordt jij steeds gebeten?! En hoe kun je dit voorkomen?

Samen met het mooie weer is de mug ook weer terug.... Erg vervelend! En waarom wordt jij steeds wel gebeten en de ander heeft nergens last van... Niet eerlijk! Kan je er ook wat aan doen, om minder aantrekkelijk te worden voor de mug? Lees er meer over in deze blog:

 

 

Een mug heeft zo zijn voorkeur als het op mensen aankomt. Volgens wetenschappers is 1 op de 10 mensen buitengewoon aantrekkelijk! Ben jij één van de uitverkoren? Wist je dat dit vooral heeft te maken met je geurprofiel en genen? 

 

Iedereen heeft zijn eigen geurprofiel met een natuurlijke samenstelling van bacterien die de mug aantrekt of juist afstoot. Het heeft geen zin om nu gelijk onder de douch te stappen en je geur van je af te schrobben. Helaas trapt de mug daar niet in.

 

Naast geur, gaat de mug ook op zoek naar warmte. Zweet je nu snel of heb je het vaak warm, helaas dan vorm je een lekker prooi. Ook zwangere vrouwen zijn extra aantrekkelijk omdat blijkt dat zij meer koolstofdioxide uitademen en over het algemeen ook een hogere lichaamstemperatuur hebben.

 

Maar hoe hou je ze nou op afstand?

Er zijn verschillende manieren om de mug op afstand te houden:

  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding. Slaap onder een muskietennet of klamboe. Zet een ventilator in de (slaap) kamer of maak tocht. Muggen hebben een hekel aan tocht.
  • Muggen zouden verward raken door bepaalde geuren. Vooral citrusachtige geuren vinden ze minder aantrekkelijk. Citronella is een geweldig vliegenwerend middel, maar is vaak alleen effectief in een klein gebied. 
  • Er zijn ook anti-muggensprays en rollers. Deze zijn op basis van essentiële oliën. Bijvoorbeeld de Na De Beet Roller van het merk Chi is zeer effectief en kan zowel voor als na de beet worden gebruikt.

 

De BESTE manier om vliegen af ​​te weren is door ze in de eerste plaats niet aan te trekken.

  • Vitamine B schijnt de lichaamsgeur minder aantrekkelijk te maken. Stress, te veel koffie drinken of verkeerde voedingspatroon kunnen een tekort aan vitamine B geven. Eventueel een aanvulling van B vitamines kan je minder aantrekkelijk maken. 
  • Er zijn ook homeopathische middelen die ingezet worden ter voorkomen dat je wordt gebeten en als er een allergische reactie optreedt. Bekende middelen zijn de Apis Mellifica. Deze wordt veel toegepast als eerst hulpmiddel bij insectenbeten en uitslag. Aanbevolen bij mensen die een warm lichaam hebben en vooral last hebben van brandige en stekende pijn. 
  • Ledum Palustre is geschikt voor alle prikbeten, maar dan vooral mensen die kouwelijk zijn en juist een gebrek hebben aan warmte.

Heb je nu vragen na aanleiding van deze blog? Kom de gerust langs in de winkel, wij adviseren je graag.

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00