Natuurlijke huidverzorging versus synthetisch

Waarom zou je voor natuurlijke huidverzorging kiezen?  Is natuurlijke huidverzorging effectiever en veiliger? Als er natuurlijke ingrediënten op staat, is het dan 100% natuurlijk of niet? En hoe zit het met de duurzaamheid? In deze blog gaan we dieper in op de details;

 

 

Als je met je gezondheid bezig bent, wordt je er vaak ook bewust van wat smeer ik eigenlijk op mijn huid.... Dringt de crème die ik gebruik eigenlijk naar binnen? En hoe gaat mijn lichaam hier mee om? 

 

De huid is ons grootste orgaan en hoewel het fungeert als een fysieke barrière om ons te beschermen, is het geen ondoordringbaar schild. Wanneer je een crème, shampoo of bodylotion gebruikt, dringen de ingrediënten ook door de huid en komen zo in je bloedbaan terecht.

 

Een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs geeft aan dat de chemicaliën die in synthetische producten zitten wel degelijk schade kan aan richten op langere termijn!* 

 

Wat is natuurlijke huidverzorging?

Natuurlijke huidverzorging verwijst naar producten gemaakt van ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur afkomstig zijn.

 

Er zijn echter geen wettelijke bepalingen of normen die de term 'natuurlijk' definiëren. In wezen kan elk bedrijf 'natuurlijk' op zijn etiket zeggen, en zo zijn eigen regels en intenties creëren, die al dan niet echte geloofwaardigheid hebben. 

 

Gelukkig zijn er keurmerken die er voor moeten zorgen dat er duidelijkheid en transparantie is bij het kopen van natuurlijke cosmetica. Helaas zijn er wel weer heel veel keurmerken.... Op deze site kun je terug vinden waar welke keurmerk voor staat; https://www.ncv-cosmetica.nl/cosmetica/natuurlijke-cosmetica/

 

Het verschil tussen natuurlijk en biologisch huidverzorging

Biologische huidverzorging bestaan voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, dat kunnen water, minerale ingrediënten en bewerkte natuurlijke bestanddelen zijn, zoals kruiden, oliën en extracten.

 

Heb je minder kans op huidirritaties en allergieën met natuurlijke huidverzorging?

De belangrijkste oorzaken van huidirritaties en allergieën zijn synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen. Dankzij de natuurlijke ingrediënten verdraagt de huid natuurlijke cosmetica wezenlijk beter dan synthetische huidverzorging.

 

Natuurlijke huidverzorgingsproducten geven zelden huidirritaties en allergieën. Ook op natuurlijke huidverzorging kun je allergisch reageren. Er is echter wel een verschil: bij een allergische reactie op natuurlijke huidverzorging gaat het altijd om een contactallergie. Als je weet welk ingrediënt de oorzaak is van de allergische reactie is de oplossing eenvoudig: vermijd dit ingrediënt. De huidirritatie zal vanzelf verdwijnen.

 

Alle ingrediënten in natuurlijke huidverzorging worden door het lichaam afgebroken en niet opgeslagen, dit in tegenstelling tot de synthetische ingrediënten. 

 

Duurzame verpakkingen

Niet alles wat "groen" is, is goed voor het milieu. Hoewel veel bedrijven een belangrijke stap zetten richting duurzame verpakkingen, is nog lang niet alles duurzaam. Ook deze informatie is maar deels op de verpakking terug te zien. Voor meer informatie verwijs ik je naar: https://keurmerkenwijzer.nl/overzicht/cosmetica/ Hier kun je vinden welke keurmerken iets zeggen over milieu en de controle.

 

Mocht dit artikel nu vragen op roepen, wat we kunnen begrijpen. Het is allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Kom dan gerust langs in de winkel. Wij helpen je graag.

 

 

*https://www.safecosmetics.org/chemicals/

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00