Schüsslerzouten

Heb jij wel eens van Schüsslerzouten celzouten gehoord?

Wat zijn dit voor celzouten en wat kan het voor je betekenen?

Je leest het in deze blog:

 

Schüsslerzouten ondersteunen de gezondheid van de lichaamscel!

Schüsslerzouten zijn mineraal zouten die van nature in het lichaam voorkomen en bepaalde functies hebben. Elke cel in het lichaam heeft behoefte aan zeer specifieke voedingsstoffen, mineralen ofwel celzouten genoemd. Een disbalans van één of meerdere zouten kan tot gevolg leiden dat het lichaam uit balans raakt. De klachten die door een disbalans kunnen ontstaan kunnen zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Door toediening van de schüsslerzouten zorg je ervoor dat de cel weer in een gezonde balans terug komt. 

 

Kleinste hoeveelheden met een groot effect.

Celzouten zijn verwreven mineralen, dat wil zeggen dat ze niet geschud zoals dat bij homeopathische middelen wel het geval is. Celzouten zijn dus geen homeopathische middelen. Door het geleidelijk wrijven en verdunnen zijn ze snel beschikbaar in het hele lichaam en bereiken ze het binnenste van de cel. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe. Let wel op dat de celzouten gemaakt zijn met lactose en niet met magnesiumstearaat. Het magnesiumstearaat blokkeert namelijk de opname van de celzouten wanneer je er drie per dag of meer inneemt.

 

Welke klachten kunnen worden behandeld met de celzouten?

Schüsslerzouten kunnen ter ondersteuning voor allerlei gezondheidsklachten worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijnklachten, slaapproblemen, verkoudheid, spier- en gewrichtsproblemen, verzuring etc. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden bij fysieke problemen, zoals stress, angst of verdriet. Er bestaan 12 basis zouten. Deze zijn samen gesteld door dr. Heinrich Wilhelm Schüßler. Later zijn daar nog 15 celzouten aan toegevoegd.

 

Een voorbeeld hoe Schüsslerzouten kan worden ingezet.

Een voorbeeld waar schüsslerzouten voor in gezet kan worden is bij Restless Legs. Deze aandoening is erg vervelend en komt relatief vaak voor. Het is een neurologissche aandoening die gepaard gaat met klachten zoals onrustige benen, kramp en branderig gevoel in de benen. De klachten worden veroorzaakt door een verstoorde dopamine huishouding in de hersenen. Dopamine is een stofje dat signalen doorgeeft van de ene naar de andere zenuwcel in de hersenen. In de reguliere geneeskunde worden geneesmiddelen voorgeschreven die het effect van dopamine versterken. Alternatief kun je met schüsslerzouten ook ondersteuning bieden.

Schüsslerzouten die geschikt zijn om de spieren te ontspannen en de zenuwen te versterken:

  • Nr. 5 Kalium phosforicum
  •  No. 7 Magnesium phosphoricum (kan ook als zalf op de benen worden aangebracht
  • * Nr. 9 Natrium phosforicum

Aandachtspunt: stop niet met reguliere medicatie zonder overleg met de behandelend arts!

 

De celzouten van Dr. Schüssler kunnen wel probleemloos opgenomen worden

Schüsslerzouten zijn geschikt voor zelfbehandeling. Ze zijn veilig in gebruik. Mogen gebruikt worden bij baby's en kleine kinderen en bijwerkingen en interacties zijn niet bekend. Wel kan het gebeuren dat er een reactie van het lichaam optreedt zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Waaruit blijkt dat het lichaam moeite heeft om bijv. de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. De oplossing is meestal om meer water te drinken; soms is het nodig om de celzouthoeveelheden of –verhoudingen aan te passen.

Aandachtspunt: Bij baby's en kinderen altijd in overleg met een arts in geval van onduidelijke symptomen van de ziekte!

 

De kracht van de Schüsslerzouten is juist het ondersteunen van de dynamiek waar het niet goed meer verloopt en gericht de verschillende stappen in een proces begeleiden met passend celzouten voor het proces van het nu.

 

Heeft u vragen over Schüsslerzouten? Kom gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag.

 

 

 

 

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00