Terugkerende verkoudheid.

Om beurten ziek, weer beter en .... dan opnieuw weer ziek! Kom jij er ook maar niet bovenop?! Steken jullie elkaar lekker aan? Het griep seizoen is in volle gang en eigenlijk komt het nu, zo met de feestdagen voor de deur, helemaal niet uit! In deze blog lees je meer over virussen en waarom we maar niet beter worden;

 

In de snelle wereld van vandaag is het moeilijk om te vertragen voor slechts een "virus". Natuurlijk kun je proberen er doorheen te werken en hopen dat je je snel beter zult voelen. En soms gebeurt dat. Maar vaker blijven die vervelende symptomen hangen en voel je je verre van fit.

 

Een verkoudheid duurt gewoonlijk 3 tot 7 dagen, maar kan soms wel 2 weken aanhouden. Als je langer verkoudheid symptomen hebt of de verkoudheid komt elke keer terug, kan een van deze dingen de schuld zijn;

 

1. Je krijgt niet genoeg rust
Slaap zorgt ervoor dat je immuunsysteem naar behoren blijft werken. Als je eenmaal verkouden bent, moet je voldoende rust nemen om je lichaam te helpen het virus te bestrijden. Doe een ieder geval de eerste 3 dagen extra rustig aan.

Uit één onderzoek bleek dat mensen die minder dan zeven uur slaap per nacht kregen bijna drie keer zoveel kans hadden om ziek te worden dan mensen die acht uur of langer sliepen.

 

2. Je drinkt te weinig.
Als je ziek bent, raak je gemakkelijk uitgedroogd. Een keelpijn kan ervoor zorgen dat het minder leuk is om te slikken. Koorts trekt vocht uit je lichaam. Bovendien verliest je vocht doordat je lichaam slijm aanmaakt.

Drink dus veel water, sap of soep. Een bijkomend voordeel: al die vloeistof helpt het slijm in je neus en hoofd los te maken. Blijf uit de buurt van alcohol, koffie en cafeïne.

 

3. Je bent gestrest
Als je een druk leven leidt met de nodige spanningen, eist dit zijn tol van je immuunsysteem. Je kunt virussen niet zo goed bestrijden als zou moeten. Hierdoor is de kans groter dat je verkouden wordt.

Aanhoudende stress zorgt ervoor dat uw lichaam minder goed kan reageren op cortisol, een hormoon dat de reactie van je lichaam regelt op bedreigingen zoals het virus dat de verkoudheid.

 

4. Je behandelt de verkeerde ziekte
Het is gemakkelijk om een ​​verkoudheid te verwarren met andere kwalen. Het kan zijn dat je een verkoudheid een paar weken lang behandelt, maar dan beseft je dat de reden dat je niet beter wordt, is dat je last hebt van iets anders, zoals een allergie.

Zo kun je ze uit elkaar houden:

Verkoudheidssymptomen duren meestal een paar dagen voordat ze zich volledig manifesteren. Allergieën kunnen snel optreden en duren zolang je in contact komt met het allergeen. Beide veroorzaken hoesten, loopneus en niezen, maar bij een verkoudheid is de kans groter dat je pijn of koorts krijgt.

Het kan ook zijn dat je een voorhoofdsholteontsteking heeft. Zowel dat als een verkoudheid veroorzaken pijn rond je ogen en neus, evenals jeukend, geelachtig slijm. Het verschil: deze symptomen treden meestal op binnen de eerste paar dagen van een verkoudheid. Maar een sinusinfectie manifesteert zich meestal na de normale tijd die nodig is voordat een verkoudheid zijn beloop heeft.

 

5. Je neemt er de verkeerde dingen voor
Belangrijk is om de juiste middelen tenemen. Dus goed kijkent naar de klacht, maar zeker ook naar wat de oorzaak is. Een van de meest voorkomende oorzaken waarbij je weer een verkoudheid oploopt, is omdat we in werkelijkheid nog niet helemaal over die eerste ziekte heen zijn. 

 

Hoe kan je het immuunsysteem verbeteren?

  • Allereerst kan voeding je helpen. Probeer zoveel mogelijk ontstekingsremmende voeding te eten: De flavonoïden in plantaardige voedingsmiddelen zijn belangrijke antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Ook ondersteunen ze de werking van vitamine C. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn: verschillende soorten bessen, bramen, blauwe druiven, frambozen, maar ook sommige groenten, zoals paprika, spruiten, prei en boerenkool.
  • Beweging. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Het liefst in de buitenlucht. Zoek lekker de natuur op
  • Ontspanning; Stress is zo slecht voor je immuunsysteem dat het belangrijk is om elke dag de ontspanning op te zoeken om je immuunsysteem tot rust te brengen
  • Om het immuunsysteem weer in balans te brengen en optimaal te laten functioneren zijn vitaminen en mineralen van belang, waaronder vitamine D3, vitamine C en zink

 

Bij langdurige verkoudheid of een kwakkelende weerstand, kom dan gerust langs in de winkel. Wij kijken graag met je mee welke middelen het beste bij jou en je klachten passen!

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00