Verschil zwarte thee en kruiden thee

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat nu eigenlijke het verschil is tussen zwarte thee en kruiden thee? En of de ene nu beter is voor uw gezondheid dan de andere? Is deze blog leg ik jullie dit uit:

Zwarte thee komt van de thee plant. Net zoals groene thee. Zwarte en groene thee bevatten allebei cafeïne, deze stof kan op den duur schadelijk zijn voor het lichaam. Als je veel van deze thee zou drinken kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rusteloosheid, hartkloppingen en slaapproblemen. 

 

Zwarte theebladeren worden volledig geoxideerd voordat ze worden gedroogd. Het oxidatieproces zorgt voor de donkere theebladeren en kenmerkt de smaak. Bekende soorten zijn Earl Grey, Darjeeling of Ceylon thee. Ook de vruchten thee wordt gemaakt van zwarte thee, waarbij ze een smaakje aan toevoegen. 

 

Groene thee wordt niet geoxideerd. Vandaar dat deze groen blijft. Doordat de thee niet wordt geoxideerd, maar gestoomd bevat het nog alle goede eigenschappen van de thee plant waaronder de anti-oxidanten.

 

Dan heb je nog de kruidentheeën. Deze komen niet van de thee plant, maar bestaan uit bloemen, kruiden en specerijen. Zij bevatten dan ook geen cafeïne en looizuur. Iedere kruidensoort bevat bepaalde voedingsstoffen die je gezondheid kunnen ondersteunen. Doordat sommige kruiden theeën ook stimulerent werken is het wel raadzaam om advies in te winnen wat de kruiden mogelijke voor gezondheidseffecten hebben. Ook is ons advies om kruidentheeën af te wisselen om gewening tegen te gaan. 

 

Wist u dat wij een breed assortiment hebben van verschillende soorten theeën. Zowal zwarte- als groene thee. Kruiden thee enkelvoudig en in diverse mixen. 

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00