Werkt anti-rimpelcrème echt?

Vraag jij jezelf ook wel eens af; werkt een anti-rimpelcrème nou echt? Of is dat allemaal commercie? Een wat kan je doen aan rimpels en huidveroudering? In deze blog meer;

 

Een anti-rimpel crème die rimpels voorkomt of zelfs laat verdwijnen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn! Maar kan dit wel?

 

Wist jij dat huidveroudering en rimpels maar voor 30% genetisch zijn bepaald? Die andere 70% wordt gevormd naar hoe je hebt geleefd. Roken, drinken, zonlicht, stress, maar ook hoe heb jij je huid verzorgd!

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner en verliest het vet, waardoor deze verslapt en fijne lijntjes ontstaan. Het lichaam produceert minder collageen en elastine, stoffen die ervoor zorgen dat de huid haar gladde, volle en jeugdige uiterlijk behoudt. 

 

"Feit of fabel: werkt een anti-rimpelcrème?" Nee! Dit is één van de grootste fabels in de cosmetica industrie. Anti-rimpelcrème werkt namelijk niet.

 

Wat doet een anti-rimpelcrème dan wel? Om huidveroudering tegen te gaan is het belangrijk dat de verzorgingsproducten die je smeert vol actieve stoffen zitten. Op het potje kan staan dat het wonderen doet voor je huid, maar soms doen de ingrediënten meer kwaad dan goed. Een goede "anti-rimpelcrème" helpt bij het ondersteunen van de elasticiteit, het vochtgehalte en de barrièrefunctie van de huid.

 

Wat kan je dan wel doen tegen rimpels? Er is geen enkel product dat rimpels buiten de deur houdt, maar je kunt dus wel je huid ondersteunen met de juiste ingrediënten. Let hierbij op dat je geen crème koopt met chemische of synthetische stoffen. Deze stoffen drogen je huid uit ,waardoor je blijft smeren. Je wil juist graag je huid voeden. Kies liever voor natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Zorg ervoor dat een dagcrème rijk is aan natuurlijke oliën, denk hierbij aan bijvoorbeeld granaatappelpitolie olie, deze olie hersteld de barrière van je huid. Verder kun je je huid 's nachts ondersteunen met een vochtregulerende, hydraterende nachtcrème.

Vergeet daarnaast niet overdag een zonnebrand op te doen. Zonnebrand is essentieel om je huid in het dagelijks leven te beschermen tegen UV-stralen.

 

Ook deze tips helpen bij het voorkomen van rimpels:

  • Voldoende slaap
  • Vermijd stress
  • Drink voldoende water
  • Eet veel groenten
  • Gebruik voldoende vezels
  • Eet vette vis
  • Niet roken
  • Vermijd teveel zonlicht en blauw licht

 

Huidveroudering tegengaan van binnenuit! Wil je huidveroudering tegengaan van binnenuit? Dan is vooral Omega 3-vetzuren een van de belangrijkste vetzuren voor een gezonde huid. Ze hydrateren de huid en versterken de huidbarrière. Je krijgt omega 3-vetzuren binnen door het eten van vette vis, maar als je vegetarisch eet kan je ook kiezen voor een aanvulling van capsules van algenolie.  

 

Ook vitamines zijn belangrijk om huidveroudering van binnenuit tegen te gaan. Eet daarom gevarieerd en kies voor voedingsmiddelen met antioxidanten, zoals broccoli, wortels en frambozen. Supplementen met antioxidanten zoals vitamine C en E zijn ook verkrijgbaar.

 

Heb jij belangstelling voor natuurlijke huidverzorging? En hoe je huid van binnenuit kan verzorgen? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren je graag.

 

 

 

 

 

 

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Reformhuis de Vries
2e Oosterkade 25
8603 CK Sneek

KvK 01036564 

 

Een gezond leven begint bij Reformhuis de Vries

Openingstijden

Maandag 13:30 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00